ECZACI İÇİN BİRLİKTEYİZ AFETİN YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ

ECZACI İÇİN BİRLİKTEYİZ

AFETİN YARALARINI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Değerli Meslektaşımız,

Bütün ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketi, bölgede hizmet sunan eczacı meslektaşlarımız için de büyük acı ve kayıpları beraberinde getirmiştir. Depremlerin yaşandığı ilk gün itibariyle Birliğimiz, Bölge Eczacı Odalarımız ve Meslektaşlarımız bir seferberlik ilan etmiş; bölgedeki vatandaşlarımızın ilaç eczacılık ihtiyaçlarının karşılanması adına özverili çaba ve katkılarla hizmet sunmuş, sunmaya devam etmektedir.

Türk Eczacıları Birliği, tüm bu çalışmalarla eş zamanlı olarak, depremden zarar gören meslektaşlarımızın yaralarını sarmak, ekonomik olarak katkı sağlamak ve eczanelerimizi yeniden ayağa kaldırmak için bütün imkânlarını seferber etmiş durumdadır. Bu bağlamda yürütülen çalışmalar çok yönlü olarak sürdürülmektedir.

Bu kapsamda,

• TEBArtı sigorta, ilk gün itibari ile sahada eczanesi zarar gören meslektaşlarımız ile irtibata geçerek gerekli hasar tespit ve ilgili sigorta işlemlerini başlatmıştır. Sorumlu sigorta şirketi ile yapılan görüşmeler doğrultusunda 1 Mart tarihinden itibaren ilgili ödemelerin yapılmaya başlanacağı bilgisi alınmıştır.
  • TEB Yardımlaşma Sandığı üyesi meslektaşlarımıza Merkez Heyetimizin aldığı karar doğrultusunda destek ödemeleri 1 Mart tarihi itibari ile yapılmaya başlanacaktır.
  • Merkez Heyetimizin aldığı karar uyarınca, vefat eden meslektaşlarımızın ailelerine yapılacak vefat yardımı haricinde, çocukları için de öğrenim hayatları boyunca burs imkanı sağlanacaktır.
  • İlaç sanayi, kooperatiflerimiz ve ecza depoları ile yapılan görüşmelerde meslektaşlarımızın günü gelen borçlarının ötelenmesi yönündeki talebimiz iletilmiş, bu çerçevede herhangi bir mağduriyet oluşması engellenmiştir. Bundan sonra da bu süreç Birliğimizce titizlikle takip edilecektir.
  • Bölgede hizmet vermeye devam eden ve edecek meslektaşlarımız için SGK İlaç Alım Protokolümüzde destekleyici katkıların sağlanması adına görüşmelerimiz sürdürülmektedir.
  • İlgili Kurum ve Kuruluşlar aracılığıyla sağlanabilecek ayni ve nakdi yardımlar ile hibe ve kredi desteklerine ilişkin görüşmelerimiz devam etmekte olup bilgilendirme ayrıca yapılacaktır.
  • Uluslararası Eczacılık Örgütleri aracılığıyla sağlanacak desteklere ilişkin koordinasyon süreci devam etmektedir.
  • Türk Eczacıları Birliğinin daveti ile tüm ilaç sanayi temsilcileri, eczacı kooperatifleri ve dağıtım kanalları temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıda depremden zarar gören meslektaşlarımıza sağlanacak ayni ve nakdi yardımlar konusu kapsamlı şekilde görüşülmüştür.
  • TEBArtı Sigorta ve Yardımlaşma Sandığı fonlarından sağlanacak katkılara ek olarak Türk Eczacıları Birliği ve Bölge Eczacı Odaları aracılığı ile oluşturulacak bir fon aracılığı ile depremzede meslektaşlarımıza ayrıca katkı sağlanacaktır.

Deprem bölgesinde eczanesi yıkılan, zarar gören depremzede meslektaşlarımızı tekrar ayağa kaldırabilmek, yaralarını sarabilmek adına İlaç Sanayi, Eczacı Kooperatiflerimiz, Dağıtım kanallarımız ve ülkemizin dört biryanında depremzede vatandaşlarımız için ilk günden bu yana seferberlik ilan eden Meslektaşlarımızın da katkı sunmaya davet edileceği bir yardım kampanyası daha yapılacaktır.

“ECZACI için BİRLİKTEYİZ” Yardım Kampanyamızla ilgili detaylar en kısa sürede siz değerli meslektaşlarımızın bilgisine sunulacaktır.

Depremden zarar gören bütün meslektaşlarımızın yaşadığı tüm zorlukların üstesinden Birlik’te geleceğiz, yaraları dayanışma ile Birlik’te saracağız.